Хищни стари хиени кроят завера срещу Б.Б. във Варна. Залагат на Николай Бареков...

Как само се размърдаха. Бяха се потопили. Достатъчно беше да осветим някои от активностите на Данчо Симеонов, бивш областен управител на Варна, и Николай Апостолов, експредседател на местния парламент и сегашен депутат, и наточените за реванш отбити стари кримки на ГЕРБ се превъзбудиха. Свилен Крайчев поне не може да се оплаче. Борисов го обгрижва от 2007 г., когато се подигра с него, превръщайки го в мюре за отстрел срещу дружката си Кирил Йорданов. Сега Свилен Крайчев се разхожда из Европа и съветва във Фейсбук варненските управници за плочките, клинкера и прочие в Германия. Свилен Крайчев е деветата дупка на кавала в ГЕРБ-Варна. Занулен е като влияние давним давно.

Обаче бивши довереници на Павел Димитров и днешни активни членове на екипа на Иван Портних като Иван Луков, председател на Общинския съвет, не са толкова лишени от ресурс за влияние. Иван Луков ни попита в сряда защо сме смятали, че Николай Апостолов може да смени Иван Портних на позицията "областен координатор" на ГЕРБ-Варна. Сякаш ние "смятаме", като че ли ние пускаме слуховете и въртим интригите в местната структура на гербаджиите. Да пита Лиляна Павлова, да пита и Бойко Борисов. Какво друго да му кажем на Иван Луков? Апропо. Апостолов не се ли активира два дни след публикацията ни? Не застанаха ли край него верни депутати на Цветан Цветанов? Ами сега? И питат ли, питат гербаджии - "Верно ли Цветанов и Борисов обсъждат разделянето на постовете във Варна?".

Нищо няма да спаси Бойко Борисов от разочароващ резултат в потопената "морска столица". Искал бил убедителна, смазваща победа, научаваме. Ами да си иска. Няма лошо. Само дето няма как да командирова Ицо Тигъра от Бистрица, който обгрижва играчите от сладоледаджийската "мафия". Даже наскоро се активира да вади от калта една мощна верига, ударена от "Агенцията по храните", влязла в тукашния цех за "Ледо-медо". Павел Димитров ли ще прости за мачкането? О, да - Димитър Атанасов щял бил да бъде поставен под контрол в "Сахара" заради близостта си до Емил Радев. Двамката пък щели да изправят Павел Христов срещу Николай Апостолов и така да запазят статуквото в полза на Иван Портних. И?

Ами нищо. Дават козове в ръцете на Николай Бареков. Той ще спечели изборите в шестък. ББЦ ще стане първа политическа сила в някой друг живот. Обаче. Хищни стари хиени кроят завера срещу Бойко Борисов, възползвайки се от кандидатирането на Н.Б. като водач на листата във Варна. Натирените от ГЕРБ стари играчи заформят коварен алианс с отписани от листата. Недоволниците ще се обединят, за да разръфат електоралния корпус на гербаджиите в многомандатния избирателен район на Варна чрез серия от договорки с онези "отсреща". Опитват се да мотивират Павел Димитров да поведе четата, но засега удрят на камък. П.Д. се е притаил. Бившият лидер на ГЕРБ-Варна има проблеми с позиционирането си в лагера на Бареков във Варна заради протежирането на две други фигурки. Че и Краси Дебелия се намествал...

Лиляна Павлова продължава да се бори отново да бъде водач на листата във Варна. Борисов се е видял в чудо. Красимир Велчев не бил навит да се жертва в змийското гнездо. Засилват се сигналите, че Б.Б. може да заложи на непартийна кандидатура и да заформи отново "тиха кампания" като през пролетта на 2013 г. И никакъв Цв.Цв. на сто километра от града. Гербаджиите вече тръпнат, очаквайки инспекцията на Борисов. Има защо. Бойко Борисов готви чистка на старите кадри, мешали се с Павел Димитров. Имаме новина, както редеше преди време Николай Бареков, тази неудържима нова звезда на политическия небосклон, ех. Емил Радев също щял да даде свидни кадрови жертвички. Бойко Борисов бил запознат с план на вразите, които щели да изтипосат в кампанията Емил Радев (даже и да се таи зад кулисите като сега) като новия "Добрин Митев". Ужасссс. Емил Радев и Цветан Цветанов - идват някак в повече.

Бойко Борисов не дава вид, че се трогва особено от активизирането на старите гербаджийски хиени, докладват наши агенти на оперативно внедряване в най-близкото му обкръжение. Разчитал, че дунанмата около Ицо Тигъра няма да взриви ситуацията в ГЕРБ-Варна, а предишните играчи в Раздавачката "Ледо-медо" ще си затраят по обясними причини. Опасявал се, че "Аспарухово" може да бъде знаме на червените в кампанията. Въпреки това се надявал, че тиха предизборна кампания на ГЕРБ-Варна и стоплянето на отношенията с Делян Пеевски ще осигури първото място на партията му в региона. Изобщо не става дума за това. Иде реч за друго - "диверсантите" на П.Д. и останалите залагат на друга "аритметика" - сборът на останалите да е повече от депутатите на Б.Б. Целта е ГЕРБ-Варна да не получи повече от 5-6 депутати. Играта е "Бойко" и "реформаторите" да не трупат депутати от Варна за национално мнозинство.

"Всички срещу Борисов във Варна" е гледан мач. Което не означава, че няма да се играе пак. Залогът е ясен - местните избори догодина. Ако Бойко Борисов размаже другите играчи, даже и след потопа в "Аспарухово", това ще означава ИЗКУШЕНИЕ. Ако не го преодолее, нищо няма да спаси ГЕРБ от загуба през есента на 2015 г. във Варна. Дори и съчетаването на ресурсите на местната и националната власт. На практика Борисов може да си направи сам това, което се напъват да му сторят уморени гербаджийски коне, които се изживяват като атове в Задкулисието на Варна. Не са. Силно се надценяват. Свилен Крайчев, пардон, поне се разхожда из Европа и раздава съвети за клинкера.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО