"Трима другари” спасяват Варна, ех… Кой ще се хили последен?!

"Трима другари” в една Яхта – Борислав Гуцанов, Данаил Папазов и Иван Портних ще "спасяват” Варна. Ще местят пристанища. Ще градят терминали. Ще търгуват с китайци. "Трима другари” "спасяват” Варна и се хилят неудържимо. Кадрите са красноречиви. Кефят се "първенците”. В същото време варненци минават край камъните пред стъпалата на Билдинга и си спомнят протестите от миналата година. Пустосват. Скърцат със зъби. Мрачни са. Важното е, че "първенците” са щастливи – намазани, лъскави, неудържими в порива да спасяват "морската столица”. Кавичките са задължителни – Варна е дълбока провинция за пример: разкопана, разкаляна, разпарчетосана между зинали да я налапат алчници. Обаче "тримата другари” се хилотят. На какво отгоре? Те си знаят.

Хайде, Портних и Папазов нямат политически опит. Ентусиасти са. Заградили са ги "кръгове по интереси” и се опитват на техен гръб да си обслужват схемите. Ами Гуцанов защо се е отпуснал така? Вярно, той не се хили чак като Папазов и смешен бузко като самодоволника Портних. И все пък – чий го крепи при тези Гуцанов. Не вдява ли, че негативите на Портних и минусите на Папазов, който, където му наредят натам се устремява скорострелно, се пишат и връз гланцирания му уж медиен образ на репресиран от гадните гербаджии. Като е толкова намачкан Боби Гуцанов от хората на Бойко Борисов защо се гушка тъй всеотдайно с Данаил Папазов, който беше за седмица кандидат-кмет на Цветанов и Борисов, преди да го продадат заради Кирил Йорданов? Защо се реди до Портних, който като му звънне Шефа и пита дали трябва да носи хавлията за сауната в Шведския, пардон? Защо?

О, да – всичко е заради интересите на Варна. Сън не спят "първенците”, за да бачкат неуморно за интересите на варненци. Вервайте. Папазов, Портних и Гуцанов. Как само си се "радват”… А какво предстои – бутане пред обективите по време на посрещането на "Тол шипс” и флиртуване с морския бизнес. Докато се хилотят тримката, истинските босове на града рисуват друга Рисунка. И пак фигури от морския бизнес са замесени. Е, и някои житари…

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО