Кръгът "Моника" на "Позитано" 20 гласи областния управител на Варна за кандидат-кмет

След неуспеха на БСП-Варна с класически партиен кандидат като Борислав Гуцанов червените шамани на "Позитано" 20 отново се връщат към модела "Кирил Йорданов". Приближените на Станишевата Моника "изчислили", че Гуцанов нямал шанс, защото срещу него щели да скочат вразите му в БСП. Верните на Моника позитанци са се фокусирали най-вече върху варианта с областния управител Иван Великов. В същото време не спират да пласират мазни интриги за Анелия Клисарова и Данаил Папазов. Клисарова минава за човек на Гуцанов. Тя е непопулярна в БСП-Варна заради заиграванията си с НДСВ. Папазов също го броят за близък до Боби Гуцанов, но не пропускат да го свържат и със Стефан Минков, който вече успя да вкара свой приближен в схемите на хитовия нов политик. Няма как да бъде пропусната и близостта на Папазов с Пеевски.

На това място стигаме до основния "негативен" аргумент на позитанците около Моника, когато убеждават Сергей Станишев, че трябвало да заложи на Иван Великов. Данаил Папазов бил силен вариант за "независим кандидат, подкрепен от БСП и сие", но имало опасност настроенията срещу Делян Пеевски да го провалят. Ако червените шамани край Моника се надяват, че кръговете, които миналата година гласяха Папазов за кандидат-кмет, няма да реднат друга формула, лъжат се безподобно. Има и още – позицията на областния управител е традиционно губеща като стартова площадка за кметска кандидатура. Кирил Йорданов се провали през 1995 г., когато беше областен, да не припомняме за катастрофата на Добрин Митев през 1999 г. 

На практика активистите от кръга "Моника" на "Позитано" 20 ще направят услуга на сегашния кмет на Варна. Както и на някои други силни независими кандидати. Иван Великов има микроскопични възможности да стане кмет. Много по-големи са шансовете на Данаил Папазов. Не че и него не го вкарват в ролята на "мюре". Докато позитанците са се цепнали за кандидата си, Иван Портних, известен още и като Археолога заради разкопките в центъра на Варна, си плете кошничката за втория мандат. Само да не бяха зиналите да налапат Варна алчници от кръга "При Тъста". Всъщност това е основният аргумент срещу Иван Великов – какъв кмет на Варна става от него, щом като не смее да шукне срещу "тъстовете"?! В сравнение с тях "касичките" по времето на Командира са джебчии-аджамии.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО