Руски командос пита: защо воюваме с братята си? Царят иска да управлява като Сталин, но живее като Абрамович


Председателят на Обединения комитет на ветераните от ВДВ, ГРУ, Специалните части, ВМС и Морската пехота на Русия, Михаил Михайлович Вистицкий на празника на ВДВ – 2-ри август, написа емоционален пост във Фейсбук, където показа, какво е офицерска чест и съвест.

"… Има една песен "Сини Барети": "Вечно сините пагони – чернят върху раменете ни!

В ротата ни имаше 27 украинци, и какво, кажете ми, днес всички те са ми врагове? След като са поискали да живеят без Янукович и неговата банда от мошеници и крадци ???

Не, няма заради политическата конюнктура да ме накарате да смятам моите приятели за врагове.

Mного често ми пишат диванно-компютърни бойци – защо мълчите, кажете си мнението за фашистите и т.н.

В отговор, мога да ги попитам: Кои сме ние за Вас??? Войни на доброто ????? Тогава защо през цялото време воюваме на чужда земя??? Тогава защо в Полша, Финландия, Унгария, Чехия и Словакия, Германия, Латвия, Литва, Естония,  Афганистан, Приднестровието, Чечня, Грузия, а сега и в Украйна ни наричат ОКУПАТОРИ???? А??? Помислете малко! Някой от вас бил ли е  във войските, когато местните ти крещят в лицето – “…изчезвайте от тук Окупатори!" ???

Защо воюваме с бившите си Братя???? ВСИЧКИ тези народи фашисти ли са??? Защо никой не ни напада, а ние все воюваме и воюваме???? Защо почти всички мои Братлета са ранени и контузени само на чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния "Хондурас".

Вече не искам да участвам в политическия живот на страна, в която по-голямата част от населението просто оглупя от псевдо-патриотичен плам, желаеща да УБИВА братята си за идеали, които дори не може да формулира и да обясни. Това, може би, е идеята за разширяване на империята, която не произвежда нищо??? В която няма хубави пътища и собствено производство, няма достатъчно болници, поликлиники, жилища, детски градини и домове за възрастни хора??? Където селското стопанство е разрушено и бизнеса е поробен. Където се краде повече от половината от държавния бюджет, а крадците носят георгиевски лентички.

Ние нямаме нито капитализъм, нито социализъм, а чиновнически феодализъм ( "необясним шибан боклук"). Сами не знаем накъде вървим. Не произвеждаме нищо - намерете в дома си поне нещо (освен жигули) с надпис "Произведено в Русия". Няма с какво да се гордеем. Царят иска да управлява като Сталин, но живее като Абрамович. Трябва ли такава  феодална империя да се разширява? За да нямат нищичко и поробените народи???

По мое мнение, ако водиш правилната външна политика, всички съседни страни, ще ти бъдат СЪЮЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ, И ПАРТНЬОРИ, с които след това границите ще се размият като в Обединена Европа, това и ще бъде "империя" на приятелството, партньорството, съгласието и обединението. Нямаме нито Съюзници, нито Приятели, а Партньори няма да имаме в близко бъдеще заради санкциите, приети от всички европейски страни. Или и те също всички фашисти???  

Австралийци (подкрепили санкциите) и Мексиканци, Канадци и Американци, всички ли са фашисти? Всички освен нас? Фашисткият свят срещу човеколюбивата Русия- майтап. Не ви ли е смешно? Да, в Русия, човешкият живот и личността никога не са се ценили и не са стрували нищо, и по-специално, НИКОГА НЕ СЕ Е ЦЕНИЛ ЖИВОТА НА ВОЙНИКА. Може би в нас нещо не е наред …?"

ivo.bg

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

http://newrezume.org/news/2015-10-04-11158

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО