Кирил Добрев "премиер в сянка", назначаването на Деница Златева за шеф на "Булгаргаз" атака срещу Нинова?!

Кирил Добрев се опитва да влезе в ролята на "премиер в сянка" под патронажа на президента Румен Радев, коментираха източници от "Позитано"20 назначаването на Деница Златева, изявен критик на Корнелия Нинова, за шеф на "Булгаргаз".

Назначаването на Деница Златева за шеф на "Булгаргаз" е атака на Кирил Добрев срещу Корнелия Нинова. 

"Кирил Добрев има бизнес интереси в енергетиката - в горивата и ВЕЦовете, сега очевидно иска да влезе и в бизнеса с газа, където се разпределят стотици милиони", твърдят източниците от "Позитано"20.

Според тях Кирил Добрев изгражда бизнес империя с чийто ресурс след загуба на БСП на изборите да свали Корнелия Нинова от председателската позиция в партията.

След назначаването на Деница Златева за шеф на "Булгаргаз" и чистката на кадрите на Корнелия Нинова в Министерството на земеделието Кирил Добрев ще се опита да направи кадрови рокади и в Министерството на транспорта чрез министъра на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, заявиха източниците от "Позитано"20. 

Кадровите акции на Кирил Добрев срещу "клиентелата" на "Позитано"20 във властта, са знак, че лидерът на "вътрешната опозиция" в БСП иска да лиши Корнелия Нинова от икономическа и властова база и така да повлияе на вота на партията.

След изборите Кирил Добрев вероятно ще се опита да спре БСП за властта, ако не успее да свали Корнелия Нинова от председателската позиция в БСП. 

Ако БСП се срине на парламентарните избори и "вътрешната опозиция" успее да свали Корнелия Нинова, бившият втори в партията вероятно ще направи ходове да вкара партията във властта.

След сриване на вота БСП едва ли ще има шанс за влизане в управленска коалиция, но Кирил Добрев ще има опции да запази властовите позиции, които овладя в служебното правителство, чрез връзката си с президента Румен Радев, Бойко Борисов и Георги Гергов.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО