Симеонов - шеф на Борисов! Няма по-жалка картина. Слави Трифонов - новият "Спасител"


От случващите се в последните месеци събития у нас мен, лично, ме е срам, коментира за Фрогнюз социологът Мира Радева. Докато хората не се мобилизират и не нанесат тежък удар върху този политически комплот, който съществува, дали с повсеместни граждански действия или другояче, аз съм много песимистично настроена за това, което ни чака. Сега вече за всички партии вкупом оцеляването се превърна в задача номер едно, добави тя.

Хората започнаха да правят резки промени на изборите, защото се опитват да се отърсят от този елит, който не си върши работата, не е в достатъчна степен представителен, но се възпроизвежда. Дори появяващите се нови герои се оказват оплетени във всичко това. В това число и Бойко Борисов, който спечели всички възможни избори, но днес вече изглежда жалък. По-жалка картина от това Валери Симеонов да е шеф на Бойко Борисов и да му нарежда какъв да бъде изборният кодекс аз не съм виждала, каза Радева.

Ние преживяваме новите 90-те години. В тази страна има отчайваща липса на демократичен капацитет у елита, за жалост и у народа. И ако не застанем единно да защитим демокрацията си, ще преживяваме това отново и отново. За пореден път искат да ни наложат някакви абсурдни, нелепи, глупави правила. Експертният потенциал, който всяка партия трябва да има, все едно не съществува. Смаяна съм за каква липса на елементарна логика става дума и това всичко ние трябва да го преглътнем. Не, не трябва да го преглъщаме, трябва всички като един да станем и да кажем – това не трябва да продължава така.

Но в крайна сметка пак ще се появи поредният спасител, защото хората в момента не харесват нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито Радан Кънев. За мен е много ясно вече откъде ще дойде той. Най-близко до ума е това, че 71% е одобрението за референдума на Слави Трифонов. Най-страшното е, че ние сме вързани в тази мрежа на взаимни зависимости и поредният спасител ще влезе в същия този модел, каза още Радева.

Мира Радева, Фрог

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО