Борисов и Пеевски се надлъгват, на Доган му е досадно. Медийните трубадури на Шишко мажат ските на "Бойко"

Медийните трубадури на Шишко се оляха. Да не кажем нещо повече. Както е тръгнало, ще вкарат чорбаджията си в незаобиколими разходи - за памперси. Слугинчовците на "фактора" се опитват да намажат ските на "Бойко". То не беше измислена коалиция между "фронтоваците" и ГЕРБ, не беше чудо - "репортаж" на измишльотината по минути. Защо ли след излъчването на брифинга на крак на Валери Симеонов и Румяна Бъчварова свалиха дописките си, защо ли ги преправяха, донагласяха, че поне да са "правдоподобни", щом като е безпощадно ясно, че са недостоверни. Някои дори реднаха в заглавия, че ГЕРБ и ПФ са се разбрали за коалиция.

После "редактираха" - ама било "програмно споразумение", ама Руми казала, че тълкували това като "коалиционен ангажимент". Само да не й се наложи да претълкува хилежа на Валери Симеонов при тази съдбовна вметка, както Сергей Станишев обясняваше целувките с Лютви Местан, след като хората на Ахмед Доган се отметнаха от "коалиционните ангажименти". Върхът беше раздувката - "ГЕРБ даде съгласие за оздравяването на КТБ.". Познати пинизи - пари няма, действайте. "Имаме пълно съвпадение за КТБ - търсене на изход чрез заем или чрез фалит, но спешно трябва да се оздрави.", рецитираха Симеонов "памперсите".

В петък сутринта вече пееха друга песновка - ама от пресцентъра на ГЕРБ казали, че нямат изработена позиция за КТБ, тъй като липсвала яснота, не познавали пълния доклад на одита и прочие уговорки. Страшно са се разбрали Валери Симеонов и Бойко Борисов за КТБ, вервайте. Медийната чета на Шишко не спира да лъска ските на "Бойко". Качва го за премиер, качва го за президент. Защо така? Какво има да се разбира "Бойко" с Валери Симеонов за КТБ, след като не се е разбрал с човека на Ахмед Доган - Делян Пеевски.

Формулата на кабинета "Борисов II" е безутешно ясна, никаква неяснота, никакви политически нюанси като за любовницата на Божо Лукарски - "КТБ завинаги". Коалицията на "онези три банки" свали Б.Б. от власт, защото смятаха, че така ще изчистят едни лошои кредити. "Бойко" не се нави. Протестите объркаха планчето. Цеко измами Цецо, докато Шишко се таеше. Третата банка пасуваше - по обичая на "момчетата". Пеевски се дръпна от Василев, когато стана ясно, че схемата няма да проработи. "Бойко" се изниза от протестите. Данчо Ментата се отказа да брои общо евродепутатите на БСП и ДПС, както се гласеше. Лютви Местан спря да се целува със Сергей Станишев, а Сокола резна премиерските мераци на лидера на БСП.

Как да не му е досадно на Ахмед Доган сега. Дори не заръчвал на Алтен Алиева, научаваме, да го събужда, когато се очакват поредните алабализми на "политическия аритметик" Михаил Константинов, който с придихание на ефирна репортерка напомня на медийното ехале - ама защо всички били забравили ДПС. Прав е М.К. да се забавлява - "Бойко" ли не знае КОЙ е "средноаритметичната съставляваща" на всяка власт от почти 25 години. Три дни подред след вота се занимавахме с това - нищо не е забравено, никой обективен наблюдател не може да си позволи да не помни фактора "ДПС" в анализа. Обаче. Не забравят ли всички НАРОДА?!

Йордан Цонев пласира отровна вметка по време на тв дебат във Варна преди изборите - на балкончето на хотел "Одесос". "Когато всички партии са на власт, народът е в опозиция.". Данчо Ментата влезе в ролята на говорител на Ахмед Доган. Михаил Константинов плаши малките незаобиколими партии с ДПС - 38 депутати му били вързани в кърпа на "Бойко", защото "фронтоваците" не били в "централната власт". Леле, леле - и професорът маже ските на Бойко Борисов. Само Ахмед Доган може да брои депутатите си за сигурни - никой друг.

Три дни преди изборите реднахме култов лаф на Сокола, пласиран в тесен кръг - Местан, Пеевски, корпоративен играч и една дама, която пък го прошушнала на друга и така - "Пак в криза идва на власт Бойко, но този път ние няма да клатим Лодката.". Тази приказка вече е "фолклор" във върхушката на ДПС. Вервайте, че ДПС няма да клати Лодката. Вервайте. "КТБ завинаги" и "онова законче" за 27 октомври са мините със забавено действие. Никакво клатене на Лодката... Засега надлъгването между Пеевски и Борисов продължава.

"Момчетата" от Варна са прави да се снишават, защото знаят, че книга за Антон Прудкин, спонсорирана от най-богатият варненец, дълго беше настолно четиво за Сокола. "Бум" и Лодката я няма - никакво клатене, никаква "хлабава формула" и Здрава Халка, никакво мазане на ските, никакви политически нюанси. Сетне Б.Б. пак ще реди "конспиративни версии" като след взрива в Горни Лом. Само едно може да го спаси "Бойко" - винаги да помни любимата персийско-турска поговорка на Сокола: "Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки". О, да - и любимият му Божидар Димитров да чете по икиндия всеки ден по една лекция на Ахмед Доган как България трябва да стане (п)резидентска република. Резидентите вече се произнесоха - за "върховенство на закона".

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО